میوه های بادامی

 

 

سلام خسته نباشید  از خونه تکونی

چند روزیه که خونه تکونیم تموم شده و با خودم فکر کردم که خیلی خوبه که امسال شیرینی عید رو خودم درست کنم. واسه همین تصمیم گرفتم قبلش یه چند مدل رو امتحانی درست کنم ببینم چی میشه  اینو از مجله هنر آشپزی شماره ۱۷ درستیدم با مقدار زیر فقط توتها رو درست کنم البته چند تا هم بیشتر شد که اهل خونه خوردن .

واسه این سینی حدودا ۲ برابر مواد زیر رو استفاده کردم البته یه پیشدستی هم بیشتر شد که همسری و تینا نتونستن جلوی خودشونو بگیرن و خوردن  خیلی خوشمزه میشه حتما امتحان کنین

 

مواد لازم:

بادام  200 گ

پودرقند 100 گ

گلاب 4-5 ق غ

رنگهای مجاز خوراکی

شکر دانه درشت مقداری برای تزئین

خلال پسته به مقدار لازم برای تزئین

 

طرز تهیه:

بادام را را در آب خیلی گرم خیس کرده یه ۳-۴ ساعتی بماند بعد پوستش رو خیلی راحت در میاریم. بادامهای من از مادر بزرگ همسری رسیده دستش درد نکنه که هر سال ما رو از خرید گردو و بادام و فندق بی نیاز کرده ایشالا باغش هر سال پر برکت شه  

بعد میزاریم کمی بادامها خشک بشه در هوای اتاق . حالا باید آسیابش کنیم واسه اینکه راحت  تر آسیاب شه همراه با پودر قند آسیابش میکنیم.

سپس گلاب رو قاشق قاشق بهش اضافه میکنیم تا خمیر بشه. ممکنه از این مقدار کمتر گلاب بخواد !من برای توتها از ۲ ق غ گلاب استفاده کردم .

حالا هر میوه ای که خواستیم رو باهاش درست میکنیم:

توت:

برای توت همین خمیر رو  به اندازه یه فندق برداشته و تو دست به شکل توت درست میکنیم. اگه گل چینی تون خوب باشه که دیگه عالیه و میوه هاتون محشر در میاد  بعد آنها رو در شکر می غلطانیم و یه خلال پسته هم به عنوان دم میزاریم روش .  

میخواستم چغندر بخرم یه مقدارشم شاه توت کنم که دیگه در دسترس نبود و ایشالا سال بعد . شما اگه گرفتین و فریز کردین تا از رنگش استفاده کنین میتونین باهاش شاه توت یا انجیرم درست کنین.

سیب: واسه سیبها از رنگ قرمز خوراکی میلتون استفاده کردم

راستی یادتون باشه واسه میوه هایی که میخواین رنگی درست کنین موقع درست کردن خمیرش گلاب رو اضافه نکنین اول رنگ رو اضافه کنین وقتی خمیر به رنگ دلخواه رسید بعد گلاب رو خیلی کم کم اضافه کنین تا خمیرتون شل نشه. این تجربه رو خودم هین کار دستم اومد  اگرم احیانا شل شد کمی پودر قند مشکل رو حل میکنه . خوبیه این خمیر اینه که خودت میتونی همون لحظه بخوری و ببینی شیرینیش خوبه یا نه و نسبت به ذائقه خانواده درست کنی

واسه گلابی هم از زعفران دم کرده استفاده کردم  و واسه پرتقالها از مخلوط زعفران و ۱ قطره رنگ خوراکی قرمز میلتون .

دقت کنین که رنگها رو باید قطره ای اضافه کنین تا به رنگ دلخواه برسین در غیر این صورت خیلی زیاد میشه

راستی وقتی تو شکر می غلطونین دقت کنین که بعد از یه رنگ مخصوصا قرمزه شکرتون رنگی میشه و نمیشه واسه میوه بعدی استفاده کرد واسه همین شکر رو کم کم تو نعلبکی بریزین تا همه شکرتون رنگی نشه . هر رنگ رو در ظرف جدا درست کنین و شکر بزنین . زیادم تو دستتون نگه ندارین چون شکرش آب میشه

نکته آخر اینکه وقتی دارین خمیر رو شکل میدین تو دست تا به شکل میوه دلخواه درآد باید بعد از هر ۳-۴ تا میوه ای که میسازین دستاتونو بشورین و خشک کنین بعد دوباره میوه بسازین چون کف دستتون خمیر میچسبه و زیاد خوب نمیشه میوه رو حالت داد هرچی دست تمیز تر باشه راحت تر میشه کار کرد.

در کل خیلی خیلی کار راحتی بود امیدوارم که واسه عید درست کنین و خوشتون بیاد و یادی هم از من بکنین.

سعی کردم همه نکات رو که خودم در حین درست کردن مواجه شدم رو اینجا بنویسم امیدوارم که توضیحات کامل باشه و استفاده کنین و اگرم درست کردین بهم بگین


خیلی میوه دیگه میشد درست کرد که من به همین چند نوع بسنده کردم شایدم بعدا بازم درست کنم . راستی فکر کنم بشه با چند قطره آب اسفناج هم خیار درست کرد

 پیشاپیش سال خوبی رو برای همه آرزو میکنم

 اگه خمیر رو در کیسه فریزر بزارید و محکم درش رو ببندین و داخل یه کیسه فریزر دیگه قرار بدین و بازم محکم ببندین و در یخچال نگه دارین ماندگاریش خیلی بالاتره و هر وقت خواستین ازش میوه درست کنین .


ساندویچ چیلی گوشت

 

 

ساندویچ چیلی گوشت

سلام این غذا  هم یکی از اون غذاهای آسونه که در عین اینکه راحت پخته میشه و وقت گیر نیست خیلی هم خوشمزه هست  مخصوصا وقتی سس رو بهش میزنی و میزاره کمی بپزه ها واییییی عالی میشه  یعنی باید حتما امتحان کنین . من عادت دارم وقتی یه غذای جدید یاد میگیرم تو ذهنم فکر کنم مزش چه جوریه و اگه دیدم دوست داریم میپزمش البته در صورتیکه بدونم همه موادش چه مزه ای دارن ها اینم جز اونا بود خداییش وقتی هم پختمش راضی بودم.

ببخشید که عکسم زیاد خوب نیست هی به این همسری میگم این دوربینو عوض کن امروز و فردا میکنه  امیدوارم هرچه  زودتر یه دوربین جدید بگیره

منبع برنامه به خانه برمیگردیم از آقای بارستاق بود . یه چیزی بگم بین خودمون بمونه ها تا چند سال غذاهایی که ایشون میپختم یه جورایی خوشمزه به نظر نمیرسید و خیلی بد بود ولی جدیدا خداییش غذاهایی که یاد میده عالین من که تا حالا هر کدومشونو پختم رضایت داشتم.

کلا بیشتر غذاهایی که با گوشت چرخکرده پخته میشه خوشمزست  چون همه دوستش دارن

 

قبل از شروع بگم که باید گرم سرو بشه و بهتره همون موقع که میخواین بخورین بپزینش تا مجبور نشین گرمش کنین هر چند که من اضافه هم آوردم و فرداش داغ کردیم و با تینا خوردیم . اگه بچه بد غذا مثل من دارین ۱ دونه از این ساندویچا بهش بدین تا ته همشو میخوره  بیشتر به خاطر سسش ها چون تو این غذا مزه سس بیشتر و خوشمزه تره فکر کنم چون کمی حرارت میبینه  

 

خوب دیگه تعریف بسته بریم سر اصل مطلب

مواد لازم:

نان ساندویچی کوچک ۳ عدد

گوشت چرخکرده گوساله ۳۰۰ گ

پیاز خلالی خیلی نازک متوسط ۱ عدد

لوبیا قرمز پخته ۱ فنجان

پنیر چدار یا گودا رنده شده ۵۰  گ

قارچ خرد شده ۱۰۰ گ

فلفل دلمه ای خرد شدخ خلالی کوچک ۱ عدد

فلفل چیلی ۲ عدد اگه نمیخواین تند شه ۱ عدد

سس کچاب ۱ فنجان غلیظ باشه

روغن و نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

روغن در تابه و میزاریم پیاز نرم بشه خیلی نازک خلالی شده باشه بهتره . بعد قارچ رو اضافه و تفت داده

فلفل دلمه ای رو هم اضافه میکنیم تو دستورش فلفل دلمه ای خلالی کوچک بود ولی من ترسیدم اعضای خونه خوششون نیاد نگینی خردش کردم  حالا گوشت رو به همراه نمک اضافه میکنیم .فلفل چیلی ریز خرد شده رو هم اضافه میکنیم من ۱ دونه بیشتر نریختم چون نمیخواستم تند شه تا دخمل کوچولومم بتونه بخوره  فقط مزه خوبی بهش داد و تندیش معلوم نشد  از شما چه پنهون یه مقدار از خودم زردچوبه هم اضافه کردم که گوشتم بوی خوبی بگیره در حد ۱ ق چ

وقتی پخت لوبیا رو که تازه پختیم اضافه میکنیم . یه وقت لوبیای از قبل پخته شده رو اضافه نکنین ها واسه این غذا بهتره همون روز کمی جلوترش لوبیاشو بپزین چون اگه مثلا ۱ روز تو یخچال بمون هسفت میشه و خوشتون نمیاد  موقع هم زدن مواظب باشین شکل لوبیا خراب و له نشه

حالا سس رو هم اضافه میکنیم و میزاریم کمی بپزه و بعد از حرارت برداشته .

داخل نان سانویچی یه مقدار از پنیر ریخته  ( من پنیر گودا ریختم یه مقدار قیمتشم گرونتر بود نسبت به پنیر پیتزا ولی خو خوشمزه بود اگه خواستین فکر کنم با پنیر پیتزا هم بد نشه ) یه مقدار هم از مواد میریزیم لای نون و با خیار شور  و گوجه سرو میکنیم   ای جونم خیلی خوشمزست

فکر کنم واسه تولد بچه ها اگه مثل من دوست دارین در کنار سالاد الویه و ماکارانیتون یه غذای گرمم سرو کنین این گزینه خوبی باشه چون هم راحت درست میشه هم خوشمزست و جدیده و پز میدین که غذای جدید گذاشتین  

خورشت قیمه بادمجان


 

 

من که عاشق این غذام  من همیشه چشمی موادمو میریزم واسه همین اندازه های زیر (مقدار گوشت و لپه) زیاد دقیق نیستن

 

مواد لازم:

پیاز ۱ عدد متوسط

گوشت خورشتی گوسفند باشه بهتره ۲۵۰گ

لپه ۱ پیمانه

نمک -فلفل- زرچوبه- ادویه غذاهای گوشتی  به مقدار لازم

رب ۱-۲ غ ق

لیمو عمانی ۴-۵ عدد

دارچین ۱ ق م

بادمجان ۶ عدد

گوجه فرنگی ۳ عدد

پیاز داغ ۱ ق غ پر

طرز تهیه:

پیاز رو با ۱ ق روغن تفت داده طلایی که شد گوشت رو هم اضافه کرده و تفت میدیم. زردچوبه و فلفل و ادویه رو هم اضافه کرده و آب ریخته و درش رو گذاشته تا گوشت خوب بپزه

لپه رو بعد از اینکه یه مدتی در آب خیس کردیم میپزیم وقتی خوب پخت آبکش کرده و با کمی روغن تفت میدیم رب هم بهش اضافه میکنیم و میزاریم رب هم تفت بخوره بعد از رو حرارت برداشته و به گوشت اضافه میکنیم . این تفت دادن رب و لپه باعث خوشمزگی خورشتمون میشه

وقتی گوشت خوب پخت لیمو که شستیم و با چنگال چند تا سوراخ روش ایجاد کردیم و نمک رو اضافه میکنیم . قبل از نمک یه مقدار میچشیم ببینیم چقدر نمک میخواد . حالا میزاریم با حرارت ملایم بمونه تا خوب خورشتمون جا بیوفته . به قول قدیمیا وقتی روش قل قلهای ریز افتاد یعنی حاضره  ۵ دقیقه آخر غذا یه مقدار دارچین میریزیم توش . این کار باعث میشه بوی خوروشتمون عالی شه و هم خوشمزه تر شه

بادمجان رو هم بعد از سرخ کردن و روغن اضافی گرفتن با پیاز داغ و زرچوبه و فلفل و ۱ ق غ رب میزاریم رو حرارت گوجه فرنگی رو هم حلقه حلقه کرده و روش چیده یه مقدار آب میریزیم روش تا مزه موادمون به خورد بادمجونها بره کمی هم دارچین روش میپاشیم وقتی آبش تموم شد آمادست که بادمجونها رو روی خوروشت بچینیم.  . خیلی عالیه .

دیگه نمیخواد تو خورشت زعفران بریزیم  چون دارچین اجازه نمیده طعم زعفران معلوم شه و نمیشه هردوش با هم تو غذا باشه چون دارچین همیشه بوش قویتره و زعفران رو نشون نمیده . یه برنج خوشمزه میپزیم و زعفران رو به اون اضافه میکنیم

من هر وقت واسه خودمون میپزم گوجه هاشم رو خوروشتم میچینم ولی واسه مهمون میگم شاید دوست نداشته باشن دیگه گوجشو نمیزارم  همین که مزش به خورد بادمجون رفته کافیه

کاناپه مرغ

 

 

میتونم بگم این واقعا یه غذای خیلی خوشمزه و جدید بود که مورد پسند اعضای خونه هم واقع شد و خیلی لذت بردن. هم جدیده و هم خیلی خوشمزست .مخصوصا واسه شام  همسری که اصلا متوجه نشد توش کرفس خام هم هست و هی خورد و گفت توش چیه و منم گفتم تو بخور چیکار داری توش چیه نترس مرگ موش نیست    خلاصه که حتما امتحانش کنین پشیمون نمیشین  اصلا نیمتونین باور کنین چقدر خوشمزه میشه و افراد خانه متوجه نمیشن توش چی هست البته بجز مرغ و سس و ذرتش

مواد لازم :

نان تست ۶ برش

کرفس ۳ ساقه

سینه مرغ پخته ۲ عدد

فلفل تند قرمز ۱ عدد ( چیلی )

پنیر پارمزان رنده یا پودری ۵۰ گ

نمک به مقدار لازم

سیر ۱ حبه

کنجد ۲ ق غ

کنسرو ذرت ۱۰۰ گ

مایونز ۱ پ

لیمو ترش نصف ۱ عدد

 

طرز تهیه:

مرغ رو مکعبی ریز خرد کرده و به کرفس خیلی ریز خرد شده اضافه کرده که من کرفسمو ساطوری کردم که خیلی ریز بشه  ذرت و کنجد و سیر ریز رنده شده و پنیر رو هم اضافه کرده . فلفل تند قرمز خشک یا همون چیلی رو خیلی خیلی ریز خرد کنین اون دونه های داخلشو هم دور بریزین. فلفلش خیلی تنده واسه همین ۱ دونه متوسط کافیه و باید خیلی ریزم خرد شه تا دونه درشتش زبونتونو  نسوزونه 

من چند ماه پیش فلفل قرمز خریدم و مثل شمالی های عزیز شستم و با نخ و سوزن تمیز به نخ کشیدم و آویزون کردم تا خوب خشک شه .

بعد غذامونو میچشیم و یه مقدار نمک و آب لیمو ترش اضافه میکنیم و سس رو هم بهش میزنیم .

واسه سرو هم نان تست رو قالب زده و از این مواد روش میزاریم . خیلی خوشمزه میشه  حتما امتحان کنین