میوه های بادامی


سلام خسته نباشید از خونه تکونی ![]()
چند روزیه که خونه تکونیم تموم شده و با خودم فکر کردم که خیلی خوبه که امسال شیرینی عید رو خودم درست کنم. واسه همین تصمیم گرفتم قبلش یه چند مدل رو امتحانی درست کنم ببینم چی میشه
اینو از مجله هنر آشپزی شماره ۱۷ درستیدم
با مقدار زیر فقط توتها رو درست کنم البته چند تا هم بیشتر شد که اهل خونه خوردن . ![]()
واسه این سینی حدودا ۲ برابر مواد زیر رو استفاده کردم البته یه پیشدستی هم بیشتر شد که همسری و تینا نتونستن جلوی خودشونو بگیرن و خوردن
خیلی خوشمزه میشه حتما امتحان کنین![]()
مواد لازم:
بادام 200 گ
پودرقند 100 گ
گلاب 4-5 ق غ
رنگهای مجاز خوراکی
شکر دانه درشت مقداری برای تزئین
خلال پسته به مقدار لازم برای تزئین
طرز تهیه:
بادام را را در آب خیلی گرم خیس کرده یه ۳-۴ ساعتی بماند بعد پوستش رو خیلی راحت در میاریم. بادامهای من از مادر بزرگ همسری رسیده دستش درد نکنه
که هر سال ما رو از خرید گردو و بادام و فندق بی نیاز کرده ایشالا باغش هر سال پر برکت شه
بعد میزاریم کمی بادامها خشک بشه در هوای اتاق . حالا باید آسیابش کنیم واسه اینکه راحت تر آسیاب شه همراه با پودر قند آسیابش میکنیم.
سپس گلاب رو قاشق قاشق بهش اضافه میکنیم تا خمیر بشه. ممکنه از این مقدار کمتر گلاب بخواد !من برای توتها از ۲ ق غ گلاب استفاده کردم .
حالا هر میوه ای که خواستیم رو باهاش درست میکنیم:
توت:
برای توت همین خمیر رو به اندازه یه فندق برداشته و تو دست به شکل توت درست میکنیم. اگه گل چینی تون خوب باشه که دیگه عالیه و میوه هاتون محشر در میاد
بعد آنها رو در شکر می غلطانیم و یه خلال پسته هم به عنوان دم میزاریم روش .
میخواستم چغندر بخرم یه مقدارشم شاه توت کنم که دیگه در دسترس نبود و ایشالا سال بعد . شما اگه گرفتین و فریز کردین تا از رنگش استفاده کنین میتونین باهاش شاه توت یا انجیرم درست کنین.
سیب: واسه سیبها از رنگ قرمز خوراکی میلتون استفاده کردم
راستی یادتون باشه واسه میوه هایی که میخواین رنگی درست کنین موقع درست کردن خمیرش گلاب رو اضافه نکنین اول رنگ رو اضافه کنین وقتی خمیر به رنگ دلخواه رسید بعد گلاب رو خیلی کم کم اضافه کنین تا خمیرتون شل نشه. این تجربه رو خودم هین کار دستم اومد
اگرم احیانا شل شد کمی پودر قند مشکل رو حل میکنه . خوبیه این خمیر اینه که خودت میتونی همون لحظه بخوری و ببینی شیرینیش خوبه یا نه و نسبت به ذائقه خانواده درست کنی ![]()
واسه گلابی هم از زعفران دم کرده استفاده کردم و واسه پرتقالها از مخلوط زعفران و ۱ قطره رنگ خوراکی قرمز میلتون .
دقت کنین که رنگها رو باید قطره ای اضافه کنین تا به رنگ دلخواه برسین در غیر این صورت خیلی زیاد میشه ![]()
راستی وقتی تو شکر می غلطونین دقت کنین که بعد از یه رنگ مخصوصا قرمزه شکرتون رنگی میشه و نمیشه واسه میوه بعدی استفاده کرد واسه همین شکر رو کم کم تو نعلبکی بریزین تا همه شکرتون رنگی نشه . هر رنگ رو در ظرف جدا درست کنین و شکر بزنین . زیادم تو دستتون نگه ندارین چون شکرش آب میشه ![]()
نکته آخر اینکه وقتی دارین خمیر رو شکل میدین تو دست تا به شکل میوه دلخواه درآد باید بعد از هر ۳-۴ تا میوه ای که میسازین دستاتونو بشورین و خشک کنین بعد دوباره میوه بسازین چون کف دستتون خمیر میچسبه و زیاد خوب نمیشه میوه رو حالت داد هرچی دست تمیز تر باشه راحت تر میشه کار کرد.
در کل خیلی خیلی کار راحتی بود امیدوارم که واسه عید درست کنین و خوشتون بیاد و یادی هم از من بکنین.
سعی کردم همه نکات رو که خودم در حین درست کردن مواجه شدم رو اینجا بنویسم امیدوارم که توضیحات کامل باشه و استفاده کنین و اگرم درست کردین بهم بگین ![]()
![]()
خیلی میوه دیگه میشد درست کرد که من به همین چند نوع بسنده کردم شایدم بعدا بازم درست کنم . راستی فکر کنم بشه با چند قطره آب اسفناج هم خیار درست کرد
پیشاپیش سال خوبی رو برای همه آرزو میکنم ![]()
اگه خمیر رو در کیسه فریزر بزارید و محکم درش رو ببندین و داخل یه کیسه فریزر دیگه قرار بدین و بازم محکم ببندین و در یخچال نگه دارین ماندگاریش خیلی بالاتره و هر وقت خواستین ازش میوه درست کنین .![]()



